Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разпределителния вал на испускателните клапани!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Re: Проблем с разпределителния вал на испускателните клапани

Първоначално публикувано от pepo_ludia
    ...Напоследък ми загуби компресия,и си мислех,че са заминали сегментите,ама се оказа,че е заминал вала,на изпускателните клапани...
    Това писание нема нищо общо с това :

Първоначално публикувано от pepo_ludia
    Не казвам че сам много компентентен,но колата сам я карал с предварение една година,без да знам!А и не сам подозирал,защото тя вървеше като откачена!Но с времето,мошността и намаля!От там допуснах,че са заминали сегментите,защото започна да харчи масло,но интересното е, че когато я израчкам не изпушваше????Маслото просто си изчезваше вапроса беше каде?И открих!Изхварлия го през одушника? а нямам течове? Сцепихме двигатела,и следва:
    Вал на изпускателни,4мм от кобилиците ги нямаше!
    Клапани на изпускателни,с много нагар и не затваряха!
    И наи интересното е ,че ризите с буталата и сегментите са в перфектно състояние!
    После разбрах,как става всичката тази аномалия>
    След износване на вала клапаните нямат достатъчен ход за да излезнат изгорелите газове,от което следва ненормален цикъл и спъване на мотора!А и се чудия,как е възможно изгорелите,една част от тях да преодолеят сегментите и да духа в картера,заштото ново масло го правеше черно за 3-4хил.км.
    Тука вече става ясно за кво иде реч ма компресията не се губи от скапан вал ... губела се е от нагара по клапаните
    За изгорелите газове - казва се картерна вентилация и да нормално е даже на 1000км маслото да почернее
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Тука вече става ясно за кво иде реч ма компресията не се губи от скапан вал ... губела се е от нагара по клапаните
      За изгорелите газове - казва се картерна вентилация и да нормално е даже на 1000км маслото да почернее [/quote]

Пак казвам не сам експерт,имах 2коли алфа33!Но основна причина за да не варви е износения,вал!Понеже когато се износат кобилиците,с около 4мм а и никаои повече,вартящия момент е различен!Тоест,времето на клапана е по кратко за работа!

А сега вече имам вазможност,от два двигатела да сабера един както трябва![/img][/quote][/code]
      ALFA ROMEO T.SPARK 1,8V

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
        ...

Естественно че не ма понеже си роден да се заяждаш с мен ти обесни защо с прецакан вал компресията е по-ниска
        аз такава тъпня не мога дори да си помисля, камо ли да обяснявам и защитавам
        та за това те помолих да светнеш нас незнаещите

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба
          ...

Естественно че не ма понеже си роден да се заяждаш с мен ти обесни защо с прецакан вал компресията е по-ниска
          аз такава тъпня не мога дори да си помосля камо ли да обяснявам и защитавам
          Ха ше се сетиш кво требе да кажеш

Ма само незнам що се тураш в незнаещите освен че така е по-лесно, а най добре е само да се заяждаш и да не помагаш на никой, което в последно време ти е станало принцип на работа и държание Не беше такъв преди
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба
            ...

аз такава тъпня не мога дори да си помосля камо ли да обяснявам и защитавам
            Ха ше се сетиш кво требе да кажеш

Ма само незнам що се тураш в незнаещите освен че така е по-лесно, а най добре е само да се заяждаш и да не помагаш на никой, което в последно време ти е станало принцип на работа и държание Не беше такъв преди
            Мдааа това си е голата истина за съжаление
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
            X